torsdag 30 juli 2009

Sök Guds rike och hans rättfärdighet!

Evangelium enligt Markus, 10 Kapitlet vers 21, 43-45

Då såg Jesus på honom och fick kärlek till honom och sade till honom: »Ett fattas dig: gå bort och sälj allt vad du äger och giv åt de fattiga; då skall du få en skatt i himmelen. Och kom sedan och följ mig.»Men så är det icke bland eder; utan den som vill bliva störst bland eder, han vare de andras tjänare,och den som vill vara främst bland eder, han vare allas dräng. Också Människosonen har ju kommit, icke för att låta tjäna sig, utan för att tjäna och giva sitt liv till lösen för många.»

I Matt 6:25-34 säger Jesus:"Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni skall klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Och varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har! Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga”.
_______________________________________________________
Herren kallar oss till att sälja allt och följa honom,vi behöver inte rikedom och makt! Nej inte ett öre behöver vi att äga. Men, tänker ni, mat och kläder..? Då säger Jesus, genom mig, till eder: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, ej heller vad ni ska klä er med! Har inte vår Allsmäktige Fader som klätt blommorna, ja till och med ogräset, i så vackra färger och beklädnader? Har han inte gett fåglarna frö och mask? Har han inte försett även det minsta djur med förplägnad? Har han inte klätt till och med det obetydligaste av växter med underbar svepning?
Då frågar jag eder: om han gör det till de minsta på jorden? Även de obetydligaste? Vad ska vi då vara oroliga över? Vi som är skapade till hans avbild? Hur mycket mer ska han då inte klä oss i? Inte ens Salomo i sin prakt var lika skön som en lilja? Så omvänd er och tro evangelium! Sälj eder allt och följ Herren! Var den minstes tjänare, kyss den spetälskes fingrar! Smörj den fattiges fötter med din dyrbaraste olja! Dela din föda med de fadderlösa! Omvänd Er! Herren Kallar er till att vara minst på jorden! Men ni vägrar tro! Ni falska fariséer och profeter! Ni som strävar efter rikedom och makt! När ni står vid dödens rand får ni lämna ert schatull! För är ni minst på jorden får ni något som är mera värt en gull!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Du skriver: ” Sök Guds rike och hans rättfärdighet!”

    [Att skilja åt,]
    Den historiska Mashiakh (Messias) som det står skrivet om i originalversionen av det som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] var en Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare – de kallades Netzarim - praktiserade direktiven i Torah [”Moseböckerna”] och för att följa honom måste man praktisera Torah. [not 2] Netzarim accepterade inte Paulus brev och ”evangelierna”, eftersom de strider mot Torah [not 1].

    Jag var hängivet kristen i sex år, men när jag fann Ribi Yehoshua – Messias – autentiska undervisning så började jag istället att praktisera den religion som han hade. Ovanstående bevisar att när Ribi Yehoshua undervisade om att man ska söka Skaparens rättfärdighet, så handlar det om att man ska göra sitt bästa att praktisera Skaparens direktiv i Torah.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Påstående bevisat på denna länk: Länk
    2: Påståenden bevisade på Netzarims hemsida

    Anders Branderud

    SvaraRadera

Bevara Kyrkan Kristen
Bevara Kyrkan KristenBevara Kyrkan Kristen