söndag 12 juli 2009

Att följa Gud eller Mammon?

"Det är enklare för en kamel att gå igenom ett nålsöga
än för en rik människa att komma in i himmelen"
- Jesus Christus vår frälsare

Jag funderar idag, eller mediterar om man ska använda rätt ord över rikedom!
Kan kristna vara rika, fast flera miljoner (om inte miljarder om något år, finanskris och så!) lever under existensminimum? Kan vi det, vara rika? Det finns dom som säger ja, JA, utan att tänka efter, men konstigt nog är dom själva rika. Sverige är ett I-land ska vi då tillåta att det finns dom i Sverige med U-landsproblem? Att det finns barn som inte har mat på bordet, i SVERIGE!
Nej, självklart inte! säger du, och sätter dig framför din lcd-tv, kollar på en bluerayfilm (det senaste ska det ju självklart vara) och käkar jordgubbar.
Att du inte skäms! Att jag inte skäms tillräckligt!
Man ser på tv på någon välgörenhetsgala om barnhem i Paraguay, ringer in och skänker en hundralapp. Åh vad duktigt av dig!
Men, sedan ser du knappt åt tiggaren på gatan när du väl är där,eller i Thailand. Om du skulle råka, Gud förbjude, se barnet i dom trasiga kläderna ,så håller du handen lite extra hårt om handväskan!
Du kanske får lite dåligt samvete och skänker 200 kr tillnästa välgörenhetsjippo. Fast oj, mobilen som du köpte förra veckan är gammal idag, bäst rusa till telebolaget och köpa en ny!

Följer Du Gud eller Mammon!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bevara Kyrkan Kristen
Bevara Kyrkan KristenBevara Kyrkan Kristen